Sidor

torsdag 1 maj 2014

Första maj..

...och vad hände med det varma vädret. Fryser ända in i märgen. Till och med fårskinns tofflorna på. Och en stor pläd runt mig.
Ska ta mig en tur ut ändå för att få lite energi och frisk luft.
Igår hade vi våra fina vänner Stefan och Sanna här. Alltid lika trevligt. 
Enkelt och avslappnat. Skönt. 
Efter en slö och jobbig morgon så piggna jag till senare som tur är.
Städade och fixade lite innan..ja gjorde allt. Dukade, dammsög, fixa god fisk i ugnen och när gästerna kom kändes det verkligen !! som ryggen skulle gå av helt. Var tvungen att lägga mig ner för att sträcka ut leder och muskler. 
Tur att man känner sina vänner väl annars hade väl de undrat varför jag ocka mig och låg med sträckta armar. 
In med lite värktabletter och sen var det bara att smaska äta och prata skratta och umgås. Natt tid hade jag mina älskade tens kopplade på ryggen. 
Hårda stötar elektroniska. Skruttans ont men ack vad skönt. 
Med musik i öronen ( försöker plugga in all text till konserten som kommer snart) somna jag med både musiken i öronen och tensen på. Haha.
Snacka om att vara slut, helt färdig.
Undra just om det är skadligt att ligga för länge med tensen på?? 
Blir väl helt självlysande och statisk av all användning av mina goa tens. 

Ni som inte vet, så är det alltså elektroder  man fäster på kroppen där smärtan sitter och sen styr man stötarna med en kontroll. Japp så funkar det. Kan kännas väldigt obehagligt till att börja med men man vänjer sig. Ju starkare stötar ju ondare så klart. Kroppens egna endofiner  kommer igång. Dämpar smärtan något för stunden. Musklerna slappnar av till slut. Ja så ungefär. Ett tips för Er som har ont nånstans. Prata med Er sjukgymnast, så får man låna hem på obestämd tid. Kan ha den hemma för alltid, hoppas jag.

Känns alldeles konstigt. 
Helt ensam hemma. Lugnt skönt. 
Det är möten, jobb och Lisebergs besök för resten av familj. Och jag njuter av ensamheten för en stund. Enda tills i kvällen. 
Lite bilder på glasverandan här hemma. Köpte stort olivträd på Coop igår. Billigt, stort endast 199:-. Perfekt.
Elefant kudden är från Svenskt tenn och ljusstakar från Day Home. Tjock orientalisk matta gör golvet lite varmare som annars består av kalksten. 
Visserligen ganska solblekt nu men mjuk och go att gå på.
Tolix pallen flyttas runt här och där. På den står lampa från Fatboy. Och det vita brickbordet är från Indiska.

Ha en skön dag så ses vi. Kram på Er och var rädda om varann.4 kommentarer:

 1. tens kan du köra hur mycke som helst. Jag har såna elektroder inopererade direkt i ryggmärgen med ett batteri till, dom gör så vid svåra smärttillstånd. Har flera diskbråck mm. Ryggmärgsstimulator heter den, har de inte erbjudit dig en sån. Stor skillnad i lindring mot vanlig tens.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej ingen som nämnt. Ska genast ta upp med min sjukgymnast. Tack för tipset.

   Radera
 2. Tens har jag hört ska vara bra. skönt att du hittar något som hjälper dig! Vilket bra pris på Olivträdet. jag hittade billiga förra året. ett övervintrade jag men de andra slängde jag, så jag behöver ett till nu. Kram Pernilla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja ibland har man tur med olivträden. Några har faktiskt övervintrar här. Oj och jag som inte alls har gröna fingrar. Lite tur kanske bara.
   Kram på dig

   Radera