Sidor

måndag 6 januari 2014

Som..

...jag skrev på instagram idag och nämnt tidigare är jag mer för färg för varje år som går. Vägra vitt och svart..eller? Hmm.

Gillar så mycket våra mjuka tjocka orientaliskmattor tex som vi har lite varstans. Kuddarna från Svenskt tenn. Med massa färg. Röd stor fotpuff till det. Men visst så är jag ändå lite försiktig med färg. I vissa rum. En orientalisk matta räcker ofta gott och väl till det rena vita.

Från att gå till ett hus på 130 kvm där vitt och svart var dom huvudsakliga färgerna tidigare kände jag direkt att med nu våra 300 kvm i ett äldre hus från 1800 talet skulle mer färg in. Absolut. 
Och min dröm har alltid varit orientaliska mattor i mörka röda maffiga färger. 
Passar bra här.
Sen kan jag verkligen tycka att ett hem med massa vitt som i bloggen Room of Karma är bara såå läckert. Passar perfekt där hos henne. Lovely. Ibland kastas det in nån kudde som bryter av. En plansch som lyser upp kanske.

Men här. Nej. skulle bli fel helt enkelt. Skulle kännas som ett stort sterilt sjukhus.
Våga färg!! Säger jag bara.
Är utomordentligt trött på alla dessa 
vita-svarta hem som skådas på många många bloggar. 
När vänder det tro? Våga vända trenden. Likaså samma prylar Givtevis i vitt på bloggarna och på instagram. Visst blir man påverkad. Men ibland är det skrattretande faktiskt. 
Även jag! hihi har påverkats tex av koppar som blivit så stort i ljusstakar och annat. Oja. Jösses vad man blir påverkad lätt. Alla märken på prylar som dyker upp överallt. 

Men nej inte vitt och svart för mig. Där påverkas jag icke alls. 
Vita soffor, fåtöljer och mattor har vi haft. Nu ligger de på tippen. 
En del skickats till secondhand. De blir bara solkiga och ofräscha till slut. 
Man bor ju inte i en inredningstidning. Men lever i sitt hem. 
Ungar som springer, grejer som spills hit och dit och till slut blir man så himla trött på vitt efter hundraelfte tvätten. Känner ni igen Er?

In med färg. Ger värme. Eller vad tycker ni? Är ni som jag trött på allt vitt vitt svart svart..??

(Bilder från Pinterest)

Ha det gott.
Eva















12 kommentarer:

  1. Håller helt med dig där! Det blir ju inte alls personligt när det ser ut som på så många bloggar.Tvärt om.Sen märker man att om någon köper något så följer så många efter.Just nu är det tydligen Bestå från ikea,Dagg kopior,och kulljustakar.Kommer du ihåg när man skulle ha odd Molly,sen blev det Chill Norway för att inte tala om Hunter stövlar!Snacka om masspsykos!Språket ar ju ett eget kapitel :-) Härliga bilder du visar!

    "Kramelikram"från Nettan ;-) Hi hi

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha så bra skrivet. Exakt. Masspsykos..rätt ord..i inredning och kläder. Jösses alla dessa Odd Molly jag handla förut. Och Hunter. Stämmer så. Man blir verkligen påverkad.
      Kram

      Radera
  2. Jag är en "vit person" och har alltid varit det;)) Ända sen jag målade mitt flickrum i unga år så har basen varit vitt. Tycker det är toppenfint hos andra med färg och ditt hus är underbart fint men själv klarar jag inte mycket färger. Har försökt många ggr men tröttnar alltid. Gillar smutsrosa så det kommer ofta in i olika omgångar;)
    En tid för länge sen när "alla" skulle ha terracottta m m ( minns du?=)) så föööööörsökte jag men nope, det åkte ut. Har vita möbler med tvättbara tyger på allt tack o lov och jag tycker det håller bra måste jag säga.
    Tur att vi alla är olika i alla fall eller hur?:)
    Möjligtvis åker det in någon pastell här snart, det " är jag":))

    Kram
    Adela

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh söta Adela o Ditt vackra hem skulle inget annat pass in. Ja rosa, pastell ljuva mjuka färger möjligtvis. Det är helt din stil och passar så fint. Rör inget. Du har fint som det är.
      Ha det gott. Kram

      Radera
  3. Härliga bilder du bjuder på! Jag försöker få in lite mer färg håller på att testa mig fram. Det är nog som du skriver också att ett större lite äldre hus med högre i tak, klarar mer färg än ett modernare.
    Kan hålla med om att jag tröttnat lite på svart och vitt, samtidigt som jag tycker att det är snyggt :-).
    Ha en fin start på veckan.
    Kram Malin

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi har ljusa väggar överallt och fortfarande väldigt mycket vita inslag. Men jag längta som sagt efter maffiga mattor och svenskt tenn när vi flytta hit. Men man ändrar sig ständigt. Tror dock färg kommer mer o mer.
      Ha det fint
      Kram

      Radera
  4. God fortsättning!
    Jag håller absolut med dig. Jag önskar att jag vågade mer färg. Bilderna du visar är jättefina! Tyvärr så blir det mycket svart och vitt hemma för att jag tycker att det inte blir bra och/eller oroligt när jag addera färg... Jag lovar att jag ska våga mer 2014!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha ja våga mer. Nej självklart upp till var och en. Men visst livar det upp med en färgglad kudde i en svart eller vit soffa.
      Kram på dig

      Radera
  5. Vitt är fint men jag tycker precis som du att våga mera färg. Sen beror det helt på vilken typ av hus man bor i. Vi bor i ett gammal soldattorp men lågt i tak och små fönster. Då kan vi inte ha för mycket murriga färger för då försvinner allt ljus inomhus. Men vita väggar och tak och färg på möbler och mattor. Mums!
    Kram Helén

    SvaraRadera
  6. Jag håller med! Var mer lagd åt det vita hållet för några år sedan, men nu känns det lite trist och steriotypiskt. Det är inte så att det blir en färgexpolsion här hemma precis, men jag det blir mer och mer. Och nu när vi flyttar känner jag att nu ska det banne mig bli gardiner och lite mer fluff :-). Gillar en del amerikanska bloggar, de vågar verkligen ta ut svängarna mer än vi skandinaver, om man generaliserar.
    Kram
    Maria

    SvaraRadera
  7. Nu skulle jag ju maila dig, men var ju tvungen att läsa lite här hos dig först ;D Detta inlägget föll jag för & måste bara kommentera det före jag mailar!!

    Jag håller verkligen med!! Nu har inte vi ett hem som en färgpalett, det har vi haft.... Gul Slettvoll soffa (som bor hos svärfar & svärmor nu) färgklickar till mattor, massa massiva guld ramar med färggrann konst and so on.
    Den svart vita perioden hade jag på 90 talet & no more av den....

    Vårt hem nu, är nog närmast en vit bas & så bygger vi med jordfärger på textiler & rejält trä, rustikt skall det vara. Men väggarna är nog ganska svart vita, nåväl, det är nytt för mig ;)

    Jag måste säga att även jag är väldigt trött på detsamma som går igen & igen i bloggar & på instagram. Jag försöker i största möjliga mån styra undan alla dessa trend grejer & möbler.

    Coolt inlägg

    Kram //Sessan

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja jag gillar mer färg. Blir glad. Värmer hemmet. Men absolut vi har vitt och grått på många ställen. Lite små feg. Men ni har så fint. Helt i min stil.
      Kram

      Radera