Sidor

söndag 3 mars 2013

Åh..

..så fint det är ute nu. Är det månntro vår i luften?? Tror banne mig det.

Är bara tvungen att ta på ett soligt ljust vardagsrum.
Bortse från smutsiga fönstrerna.
Men å, tror nästan jag är lite lycklig och kär ❤i vårt hem nu bestämt.
Kan tyckas konstigt att man som bloggare tar samma bilder om och om igen. Samma rum. Lite flyttning av en vas och lite annat. Puff på en kudde..och vips en bild.
Galning! Har "hon inget bättre för sig" kan ju många tycka.
Och vet ni, nä jag älskar mitt hem.
Jag älskar att ändra och puffa kuddar och gör det såå gärna. Om och om igen.
Flyttar runt ljusstakar och tavlor här och där. Det ingår i den inredningsnörda bilden jag har.
Riktigt hemma kär. Det är jag det. Jag erkänner!!

Och när våren och värmen närmar sig blir det om möjligt ännu värre!.eller bättre... alla färska fina blommor.
Ljusa dagar. Solen.
Längtar så innenorden efter att få göra iordning vår älskade balkong.
Fram med dynor och kuddar och ett gäng plädar. Sen bara njuta liggande eller sittande, med en kopp te. Eller varför inte ett glas bubbel och fira in balkong sittningen för året. Invigning. Ha.

Ja jag är sån. Mitt hem är mitt allt, min borg. Det är här jag lägger ner massor ! av pengar köper och ändrar. Mitt stora intresse. Andra tycker om bilar, böcker, design kläder, resor...
Ja det gör ju jag också förstårs. Kläder resor iallafall.
Men alla prylar och möbler till hemmet. Oj vill inte ens veta hur mycket pengar som ligger i grejerna och möblerna här hemma.

Vi bytte ut allt när vi flytta in här från förra huset...vilket jag älskade också. Huset alltså. Men vi sålde av allt och köpte nytt i möbel väg. Från 4 rum till 9.. det blir en del. Både möbler och vasar, kuddor!!..ljuslyktor, lampor. You name it. Massor. En dröm för mig..en mardröm för andra kanske. Men då skulle man nog inte flytta till ett så stort hus.
Skulle inte spela nån roll vart vi skulle bo. Skulle vi flytta vidare till låt säga en lägenhet nästa gång så är jag, kommer alltid vara lika galen i att fixa det hemtrevligt och i vår stil. Klassisk, design, modernt med orientaliska mattor och mina älskade ko mattor tex. Minimalt med gardiner.
Nästan så man längtar efter att flytta för att se just hur det stället skulle bli.
Nej. Just nu bor vi så bra här. I centrum.
Visst är det stort. 300 kvm. När barnen blir stora ska studera och flyttar ut så kanske vi drar vidare. Men alltid i centrum.
Nån annan stad visst.. men mitt i stads kärnan. Promenad avstånd till..butikerna..hihi. Det Blir dyrt! Men det är så bekvämt.

Hur bor ni? Trivs? Tycker ni det är viktigt med boendet eller lägger ni hellre pengar på nåt annat?

Vi slogs av stor förälskelse när vi kom in här på visning första gången. Mr L sa direkt. "Här ska vi bo".
Och visst är det ett drömhem med alla kakelugnar, öppna spisar, mycket gammalt välbevarat från då huset byggdes 1885. Trägolv, stavparkettgolv, stor balkong och massa gammal "bröte" i förrådet som jag helst inte vill pilla på..

Långt inlägg idag. Njut av dagen.
Jag själv ska vila och bläddra i inredningstidningar..vad annars!! en stund tills mitt eländiga öra lugnat ner sig.







5 kommentarer:

  1. Jag gillar också att inreda, fixa och dona hemma. Vi har sålt huset och köpt en lägenhet då jag inte riktigt har känt att jag orkat med ett stort hus under de senaste åren. Barnen är utflugna och vi behövde inte längre så stort. Vi njuter nu av vår lägenhet, det är bekvämt enkelt och skönt. Allt har sin tid och det här passar oss bra nu. Förstår att du trivs i ert vackra hus. Ha det gott!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Absolut allt har sin tid. Vi orkar än så långa med huset. Ha det så fint.
      Kram Eva

      Radera
  2. Bor i stort hus nära havet! Mitt barndomshem och jag älskar det (förstås)men det är svårstädat!
    Gillar din blogg för att du inte håller på och byter saker hela tiden! Dina bilder är så fina. Att läsa bloggar där de håller på och köper nytt hela tiden skapar en stress,tycker jag.
    Marie i Gbg

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oj vad härligt det låter..vid havet. Har du ingen blogg. Alltid så nyfiken.
      Nej jag hatar också köp stressen som så många bloggar bidrar med. Köp köp köp!! Nytt ständigt. Visst handlas det en del här också. Annars kan man flytta runt och fixa. Jag kan inte köpa på mig massor. Vill ändå ha stilrena och rent. Inte massa krimskrams överallt på hyllor. Kram

      Radera
  3. Ni har det verkligen jättefint så det är nog inte svårt att trivas där! Det där med att byta saker, flytta en grej fram och tillbaka är nog något som de flesta bloggare gör :-) Jättekul att förändra och flytta runt :-) Härligt med inspiration från er alla! Hemma-kär... det är jag också :-) Ha det gott!

    SvaraRadera