Sidor

tisdag 5 mars 2013

Kan..

..inte sova.
Vaknar flera gånger per natt. Smärtan i ryggen är olidlig just nu.
Tänk dig att du har värkar och ska föda. Vet inte hur du ska ligga, vilken ställning. För det känns som ryggen ska gå av. Verkligen helt av.
Och ut kommer ingen bebis..förstårs.

Så har jag det nu.
Trots starka mediciner med morfin så hjälper inget. Bara jobbigt, ångest och gråt attacker. Ledsen,deppig.
Och vips då börjat örat med tjut, brum och yrsel.. Jippi. Jag blir stressad av situationen. Stress. Nervös..
Nu är det kass kass.
Har fått en ny läkar tid på måndag. Artros förslitning i ländrygg och svullnader är var de ser på alla kameror.
Måste finnas nåt att göra. Är ju inte 100 än.
Känner mig och är ändå rätt ung. Några 40+. Vill inte se ut som en ihop krympt gumma om några år.
Smärtan börjar stråla ner mot båda benen mer och mer. Och humöret tryter...
Nån som har tips och idéer runt detta?? Kanske nån som jobbar kring smärta i ryggen?
Tar gärna emot tips..massor. Please!

Tidiga bilder från tv rummet där barnen hänger framför tvn innan de knallar till sina skolor.
Glöm inte min Instagram samma Namn. Nu över 800 följare!! Tack snälla. Gillar Instagram. Lätt enkelt snabbt. Perfekt. Lätt att följa andra.

Kram. Nu ska jag ta mig en varm kopp te. Puss❤











30 kommentarer:

  1. Men fy så jobbigt. Hoppas att läkarna hittar något som hjälper. Kram

    SvaraRadera
  2. Hej - jag har läst din blogg ett tag och berörs av ditt besvärliga mående. Jag har tyvärr inga råd att ge när det gäller ryggen (jag har själv blivit av med ryggproblem med hjälp av spikmattan men det är ju inte alls de problem du har) men jag vet att en del pratar om ajurveda som en hjälp i förhållningssätt till tex smärta. Där man fokuserar på helheten och inte bara där man har ont. Men så mycket mer vet jag inte. Jag har själv ruskans ångestfyllda nätter pga oro och hormonmedicin som ställer till det i kroppen men är tacksam för att inte ha ont någonstans, för smärta är ju det som ingen annan kan föreställa sig förrän man är där. Kram Milla

    SvaraRadera
    Svar
    1. Usch hormonmedicin..äter du levaxin då.
      Krya på dig du med.
      Kram på dig

      Radera
    2. Nä är en östrogendödare, för hormoniell bröstcancer som jag är frisk ifrån. Kram!

      Radera
    3. Okey då förstår jag. Krya på Dig vännen.

      Radera
  3. Hej!

    Jag har oxå artros enligt magnetröntgen som jag har gjort. Jag började att känna av att något var fel när jag var 35. Jag trodde först att det var mina joggingturer som gjorde att jag fick krämpor, jag minskade därför mer på mitt motionerande men ledvärken ville inte ge sig utan ökade istället. Jag har varit i omgångar och sprungit hos sjukgymnast som har testat den ena metoden efter den andra men inget har visat sig haft någon effekt. Nu är jag 37 och får enligt min läkare bara "gilla" läget. Förslitningar är något som kommer förr eller senare har jag fått höra och vissa kan få det tidigare än andra. Jippi! Jag har fått tradolan näst högsta styrkan men dessa hjälper enbart korta stunder och tar ändå aldrig helt bort värken. Så jag vet precis hur du känner dig. Jag har själv tagit upp exemplet med "förlossningsvärken" som du beskriver. Hur ofta känner jag inte det så här..... Jag får trots detta inte vara helt sjukskriven som du är utan får nöja mig med 75% även om det troligtvis aldrig kommer att bli bättre. Med ökad ålder blir lederna sämre. Jag tränar ändå "mjuk" metoder med pilates boll för att det inte skall bli värre enligt min sjukgymnasts ordinationer 3-4 dagar per vecka, även om jag inte märker av någon skillnad om jag har tränat eller inte, värken finns ändå alltid mer eller mindre där.

    Ta hand om dig, vh Angelica

    SvaraRadera
    Svar
    1. Intressant.. O jobbigt. Precis jag har pilates boll här hemma. Sprungit hos sjukgympa. Går 1 dag i veckan nu. Ska börja vatten gympa på fredag. Kan vara skönt. Okey din tablett har jag inte hört. Tramadol äter jag. Max 3 om dagen. Din kanske är starkare. Usch ja
      Jag är sjukskriven 100 iom att jag oxå har menieres anfall nån dag i veckan. Yrsel spy snurr tinnitus osv. Så jag försöker koppla av. Meditera hemma. Lite yoga osv.
      Kram o lycka till. Kommer du på nåt mer så skriv hör av dig.
      Kram Eva

      Radera
  4. Men du, det där låter ju förfärligt jobbigt! Usch! Jag vet en del som blir hjälpta (endast symtomlindrade) av att ligga på spikmatta. Du kanske har prövat det redan men just i smärtlindringssyfte skall det tydligen vara väldigt bra.

    Tack för din rara kommentar inne hos mig. Kul att du hittade dit :)

    Kram Anna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jodå har spikmatta . Brukar ligga på den då o då.
      Tack ha det fint
      Eva

      Radera
  5. Usch Eva!!
    Jag önskar att jag kunde ta fram trollspöt och säga
    simsalabim och ta bort ditt onda💓💓💓

    Kram
    Lena

    SvaraRadera
  6. Glömde......alltid så fina bilder på ert otroligt vackra hem😘

    SvaraRadera
  7. Usch och fy för eländig värk!

    Har inga dundertips att komma med, för jag antar att du har testat det mesta?
    Hopplöst när värktabletter inte längre hjälper. det finns ju så många olika sorter. Har du provat smärtplåster? de har ju en lite jämnare effekt än tabletter, eftersom de utsöndrar läkemedel hela tiden. Man byter dem antingen var 3:e dag eller en gång i veckan?
    det finns ju värktabletter som är mer för nervsmärta som faktiskt brukar fungera ganska bra på andra typer av smärta också- Lyrica heter de?
    Har ni någon smärtmottagning i närheten där du bor?
    Ibland är ju smärta och värk obotbar, men kan lindras lite på läkemedelsväg. Men det gäller ju att lära sig att hantera värken och hitta ett sätt att klara av vardagen, och där brukar ju smärtmottagningar kunna vara bra. Jag tror de erbjuder både KBT och samtalsstöd.

    Vattengympa annars?
    TENS-apparat?

    Hoppas att du hittar något som hjälper dig!

    Kram! //Pyggis

    SvaraRadera
    Svar
    1. Måste ta med mig det. Plåstret låter ju perfekt. Det andra oxå. Smärtklinik finns här och i nästa vecka ska jag diskuterar med läkare.
      Tack för tips och råd.
      Kram

      Radera
  8. Hej!
    Låter jobbigt med smärtan och yrseln.Har också problem med ryggen men inte alls som du.Men ibland när det gör som mest ont får man nästan panik.Det tar på psykiskt också.All styrka önskar jag dig.Kolla om du kan få lindring med TSN.

    Ha det så bra!
    Annette

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ska absolut kolla . Tack snälla du för tipset.
      Kram

      Radera
  9. Hej!
    Har du hört talas om Atlasprofilax? Översta kotan i ryggraden som ligger fel och som kan rättas till med skonsamma metoder. Vet flera som blivit hjälpta av detta efter att inget annat hjälpt. Kanske värt att kolla upp. Krya på dig. Vet själv hur det är att ha ryggbesvär och värk. Fruktansvärt och psykiskt utmattande. Gjorde en ryggoperation förra våren. Krya på dig och lycka till.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej inte hört talas om. Så du har gjort den operationen? Hur känns det idag då? Äter du smärtstillande vid behov?
      Måste skriva upp alla tips när jag ska till läkare nästa vecka..
      Tack snälla
      Kram

      Radera
    2. Har inte provat Atlasprofilax själv men vet flera som provat. Det är ingen operation utan som sagt en väldigt snäll behandling. Själv opererade jag ett diskbråck och min smärta har till största del försvunnit. Åt tidigare Diklofenac dagligen.

      Radera
  10. Huff, stakkars deg Eva. Dette høres smertefullt ut. Håper virkelig at du kan få bedre hjelp til dine smerter. Har du og din lege vurdert smerteklinikk? Regner med at dere har det i Sverige også? Der vil de se på dine sykdommer samlet å hjelpe deg til en behandling som er tilrettelagt for deg.
    Jeg vet en del om ryggproblemer og smerter vil si. Har hatt en ryggoperasjon for noen år siden, hvor de avstivet ryggen. Ble mye bedre i ryggen, men nå har 3 nye skiver kollapset, med påfølgende store smerter, så de skal nå vurdere ny operasjon.

    Du må bare stå på, Eva, og prøve å få hjelp til dine smerter. Jeg ønsker deg lykke til og håper virkelig at du kan finne ut av dette.

    Varm klem fra,
    Anette Willemine

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för dina värmande ord. Gulliga Anette.
      Jo vi har smärt klinik här i stan så jag ska ta upp det med min läkare nu nästa vecka. Okey du har opererat dig? Så många som har onda ryggar visar det sig. Träna träna! Säger alla, många men det hjälper inte alls. Och tabletter äter jag rätt många... Ja vi får se vad doktorn säger.
      Kram på dig

      Radera
  11. Tack snälla. Var nyfiken på din fina blogg och var inne alldeles nyss. Lovely.

    SvaraRadera
  12. Nej men du, usch så hemskt du har det nu. Usch. Och när inte värktabletter hjälper, då är det illa. Har också haft stunder när tabletter inte hjälper, de ger bara snurr i bollen och pip och känlsiga öron. Fy ja. Men nej, tyvärr kan jag inte tipsa dig om nåt botemedel. Hoppas din nya läkarbesök kan komma fram till nåt som hjälper dig.
    Har du testat vetevärmare? såklart du har. Har du testat fryspåse (finns en som heter hot/cold på apotek som du förvarar i frysen), kanske kan vara bra att växla med värmen? Spikmatta för att döva din smärta med annan smärta. Och då menar jag den "svenska" spikmattan med hårda höga taggar.
    http://www.spikmattan.nu/svensk-spikmatta.html

    Sköt om dig!

    Kram Linda

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja jag har spikmatta jag köpt på hälsokost. Tack för råd.

      Radera
  13. Kom att tänka på Floating, har du testat det? Det är ju inte någon smärtlindring i sig men ger total avkoppling, det kanske också kan vara bra mitt i all värk och stress om det leder till. Det blir väl lätt en ond cirkel gissar jag i många fall.

    TKM (traditionell kinesisk medicin) kankse kan vara värt att testa också. Jag brukar tänka såhär att allt är värt att testa.

    När jag hade som värst problem med huvudvärk fick jag akupunktur som jag inte trodde på för fem öre. Men efter femton behandlingar senare fick jag omvärdera.

    Testa allt du misstänker kan hjälpa dig.
    Läste alla kommentarer ovan nu, usch vad jobbigt du verkar ha det. Kram igen

    SvaraRadera
    Svar
    1. Flisen tja absolut. Vatten gympa var jag på idag. I varm vattens bassäng vi har i stan. Skönt. Och akpuntur testa jag med min migrän för nåt år sen. Perfekt. Nästa steg kanske. Och ändå ofarligt. Tack för alla goda råd. Många kramar till dig
      Eva

      Radera
  14. Usch och fy för värk och att inte må bra...

    Min sambo är kiropraktor och har hjälpt många som läkare bara har gett värktabletter med orden "det får du leva med". Jag hade själv ont i ryggen och fick av läkare bara höra att det inte gick att göra något åt. Jag fick tunga smärtstillande som jag inte ville använda. Numera har jag inga ryggproblem längre, tack vare min sambo.

    Jag är en stor förespråkare för kiropraktik som du kanske förstår. :-) Jag vet så många som har fått hjälp av det. Har du testat att gå till en kiropraktor?

    Hoppas verkligen att du får bukt med dina problem. Att ha ont tär så på en.
    Kram och lycka till

    SvaraRadera