Sidor

fredag 21 september 2012

Så..

..höstligt det är ute nu. Brasan tänds inne..som nästan jämt. Vad vi använder vår öppna spis. Väldans mycket. Massor. Mysigt.
Idag sa vi hejdå till vårt sommarhus. Suck. Ah inte så sentimentalt.
Men alla mina sommrar har jag varit där i det hus som min farfar en gång byggde. Mycket minnen. Och massor kul. Utelekar, cowboys o indianer (läs gårdagen) dunken, kojjor, bad i massor. Grillning och lek sol i massor.
Till och med gifte oss i kyrkan bredvid huset. Och döpte Edvin i vår trädgård för 13 år sedan. Soliga dagar båda dessa högtider. Minnen, minnen..
Men nu ett annat liv, för oss alla i familjen. Allt har sin gång. Så är det bara. Och faktum är så kändes det inte så himla ledsamt eller sentimentalt idag.
Mina barn är inte så fästa vid huset. Och man kan inte bara ha kvar ett hus för att det gått i generationer. Allt ska skötas och fixas med. Stor tomt. Allt kräver sitt. Skötsel och städning.
Nej tack. Räcker gott o väl med våra nu 300 kvm till hus och 8- 9 rum. Tomt, ja ni vet. Vi vill hellre resa, bo på hotell, upptäcka platser. Vill inte ha nåt mer ställe att sköta.
Hur tänker ni? Har ni nåt sommar ställe?
Sitter här nu, badat bubbel, mannen och jag. Och tar mig nu ett glas bubbel dessutom. Kan aldrig skada.
Ryggen gör ont. Ska värma en ris påse från hälsokost i micron och lägga bakom ryggen. Värme är skönt.
Ha nu en skön fredag.
Kram på er alla❤
Ps. Måste få visa min/vårt nya städ sop set i trä. Så fint att ha framme från butik Hemlängtan. com. Nu kan det bli riktigt kul att sopa upp lite..!!

8 kommentarer:

 1. Forstår godt at det må være litt vemodig å selge et slikt sted. Minnene kan du uansett ta med deg videre, og sikkert mange fine bilder og gode historier å fortelle fra alle de årene du og din familie har vært der. :o)

  Herlig å tenne i peisen (spisen) nå. Det er rett og slett blitt huskaldt. I morges var det ikke mer enn 3 grader og rim på bakken. Brrr. N¨å er det ikke lenge til jeg må hente frem varmere støvletter og jakker. Så må alt sommertøy og sommersko legges bort, og det er deilig å få orden på.

  Ønsker deg en strålende helg!

  Klem,
  Anette Willemine

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack gulliga Anette. Kram på dig

   Radera
 2. Kan nog förstå att det blir för mycket med två hus. Innan vi flyttade hit permanent hade vi lägenhet inne i Göteborg och tyckte till slut att vi bara åkte fram o tillbaka hela tiden, o då hade vi förstås ändå bara en tomt att sköta.
  Ha det så gott med rispåse o bubbel, här eldas det också i både kamin o ljusstakar :)
  Kramkram

  SvaraRadera
 3. Visst är det härligt med brasa & en massa tända ljus!
  Snygg sopkvast, sopen här hemma används väldigt mycket( av mig)!
  Jag förstår att det blir jobbigt med två hus, roligare att resa & uppleva saker!
  Riskudden är super, hoppas att du känner dig bättre!

  Kram & trevlig helg
  Lena

  SvaraRadera
 4. Vi valde att inte ta över ett sommarhus som funnits i familjen. Av exakt samma skäl som ni säljer. Så jag fattar precis!

  Ha en fin helg!

  SvaraRadera
 5. Måste vara vemodigt att lämna det fina sommarhuset!! Men förstår att det inte kan räcka med tid för att ha två boende.
  Vi skulle gärna ha ett sommarboende men här räcker inte pengarna till det...
  Kram Suss

  SvaraRadera
 6. Vi försöker hinna allt....i somras sålde vi ena sommarhuset, men vi har ett annat kvar, med så fint läge att vi vill bygga permanentboende där om några år. Så har vi en stor båt, som ligger vid bryggan till sommarhuset. Och så bor vi på en ganska stor gård. Allt går i vågor, vi har även varsin HD men dom har vi inte åkt på i sommar men de finns där om andan faller på. Och resa gör vi också, 2 veckor om året åker vi till Paradiset Thailand. Har man möjligheten att ha lite av varje så har man nog det så, i allafall vi.
  Njuter som vanligt av dina bilder på ert vackra hem!
  Annamaria

  SvaraRadera
 7. Visst man ska hinna med, orka och ha lust med att sköta allt.
  Vi reser nu istället.
  Tack för era fina kommentarer.
  Eva

  SvaraRadera