Sidor

söndag 16 september 2012

Vitt..

..vitt..inne i en vit period. Älskar vita lakan, vita blommor, vita kuddar..Appropå kuddar. Tror ni att vi är nöjda med våra långa stora 90x50 kuddar?!?! Jaaaa. Helt underbara. Fast vi har en hel hög kuddar i sängen. 2 vanliga var oxå. Brukar ha en mellan benen..??!!!
Ja låter konstigt kanske. Men ligger jag på sidan känns det skönt för ryggen med kudde mellan benen. Testa ni som har onda ryggar. Skönt för svanken, ländryggen.
Och då om min helt kassa rygg som en del har frågat om kan jag svara att jag har alltså atros, förslitning i ländryggen. Ibland förskräckligt ont och ibland knappt kännbart. Nu har det varit fruktansvärt ett tag. Kan knappt gå. Har legat inne på sjukhus vid flera tillfällen för olika undersökningar. Finns inte så mycket man kan göra. Förslitning, jag som aldrig haft nått tungt jobb med tunga lyft. Född sån, kan vara ärftligt.
Jag har från läkaren fått dunder tabletter. Med morfin i. Enda som hjälper då jag knappt kan gå. Har haft flera ryggskott. Vad som är bra är rygg och buk träning. Är väl inte så jätte bra på detta kan jag erkänna. Naprapat och rygg massör kan kanske hjälpa för stunden.
Jag får helt enkelt leva med detta. Operation är ev. sista lösning då vätskan, led och disk vätskan.. heter det så ? mellan tror 3.e och 4.e kotorna tror jag det är, blir mindre och kotorna slits mellan varann så kan man spruta in nåt eller gå in på nåt sätt och göra... nåt..?! Ja ni ser. Jag vet knappt själv. Nån förklaring har jag fått. Kommer inte ihåg.
Men nu hjälper bara stark medicin. Tills det värsta ha lagt sig. Jag är inte alls rädd för att medicin. Jag äter så mycket olika sorter varje dag för menieres, sköldskörtel Levaxin, migrän bl.a. Så stark smärtstillande är ett måste för att orka med vardagen.
Jag litar på mina läkare. När jag legat inne för rygg och annat får jag direkt morfin i blodet, spruta. Inga problem. Smärtstillande är ett måste!!!
Och ni som lider och har onda ryggar och andra smärtsamma besvär undersök er genast!! och få klarhet i vad ni har. Varför ni har ont. Vad är det som smärtar. Jag har gått igenom hela min kropp det sista. Alla tänkbara undersökningar, gynekologiska, olika röntgen, sikt och magnet röntgen osv osv.
Med mitt sjuka öra gjordes mängder med undersökningar då jag blev sjuk för 2 år sedan. Klipp kort på akuten och vårt sjukhus hihi.
Skämt och sido, jag har fått fantastisk vård. Och legat inne som sagt vid flera tillfällen. Fantastisk personal och läkare. Jag har verkligen fått den vård och hjälp jag behövt.
Innan semestern åkte jag ju ambulans för jag fick ont i bröstet och tappade andan. Fick då kärlkramps utvidgande medicin. Och även då gjordes alla möjliga undersökningar. Proppar, hjärtat.. Ja allt kollades upp. Låg inne några dagar. Underbara sköterskor och läkare. Beundrar dom så. På 5 minuter kom ambulansen hem till oss då mim man ringde och jag låg i hallen och tuppade av, innan sommaren. Otroligt. 5 minuter.
Jaja, men undersök er. Tveka inte. Ha inte ont.
Jösses vilket föredrag. Hoppas ni inte somnat efter halva texten.
Nu vilar vi lite framför tvn och slappar
med en kopp te tycker jag. Pööösss.

11 kommentarer:

  1. Stackare du har råkat ut för en hel del du. Mycket fina vita bilder du bjuder på! Bilden på dig är jättefin! Kram Nilla

    SvaraRadera
  2. Hej , din blandning av färger och material är helt perfekt i min smak.... blanda inte in för mycket vitt. Sååå trött på alla vita hem som ser likadana ut. Din blogg är finast av dom alla.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh tack snälla gulliga.
      Nej jag har allt kvar alla orientaliska mattor o kuddar från svensk tenn osv. Absolut. Men jag älskar det krispiga fräscha mitt i allt. Lovar lovar lovar... Att aldrig bli svart vit dom nästa alla bloggar är. Dööö trista. Som du säger. Ser ingen skillnad på dom. Ser lika dana ut alla dom bloggarna.
      Kram och tack än en gång.

      Radera
  3. ja du vet ju att jag älskar ditt hem också..:) och att du är fantastisk det där med ständig värk och ett evigt sökande måste slita enormt ...men du verkar ha förmågan att ta vara på det positiva...*ler

    Hoppas det blir bättre veckor som kommer för dig.

    Varm kram

    Pernilla På Piazzan

    SvaraRadera
  4. Va mycket du har gått & går igenom, hoppas att
    du blir bättre !
    Din bild på dig är jättefin!!

    Kram
    Lena

    SvaraRadera
  5. Hej Eva!
    Tack för att du kikade in på min blogg :)
    Usch din stackare som ska behöva dras med en sådan rygg. Men det låter som att du är stark.
    Vilket vackert hus ni bor i...kul att kika in hos dig med :)

    Ha en härlig måndag!
    Kram
    Ulrika

    SvaraRadera
  6. Bara en jääääättestor kram till dig
    Kram x 1000

    SvaraRadera
  7. Men hej fina Eva!

    Wow, jag som tycker att jag är värsta otursfågeln och har ont överallt nu för tiden! Men jag börjar nog tro att det är åldern på mig (37år):)!

    Jag har probelm med både rygg och nacke. Har fått plötsliga stora problem det sista 6 månaderna. Jag äter aldrig tabletter! Jag har hellre ont än att äta saker jag inte riktigt vet vad det gör med mig. Jag har hellre ont än att tappa greppet om du förstår vad jag menar. Ja, jag har kontrollbehov!! Men den sista tiden har jag börjat ändra mig i den frågan. Jag har tagit verktabletter på jobbet mot huvudvärk. Och det har varit helt underbart att det faktiskt fungerar! Men ryggen å nacken den är helt kass nu för tiden. Skillnad mot dig så vet jag inte vad det är för fel på mig?! Går hos en kilopraktor som säger att det är mina muskler. Har varit där 3 gånger. Och det känns skönt efteråt! Men jag har fortfarnade stora problem med värk i nacke å rygg. Som leder upp till huvudvärk om dagarna.

    Tack för tipset med kudden mellan benen när man sover. Skall prova det i natt.

    Det var en mycket intressant inlägg här idag! Och tack för att du delar med dig Eva! Och jag vill också passa på och tacka för alla fina kommentarer du lämnar hos mig. Det gör mig så varm!

    Ha en fin kväll i ditt fina hem!

    Kram CC

    SvaraRadera
  8. Här ramlade jag in! VILKET Ljuvlig blogg du har Tjejen!
    Måste verkligen se mig om kring lite.
    Underbart hus, tråkigt med ryggen dock, hoppas du blir bättre!
    KRAM ELLE

    SvaraRadera