Sidor

torsdag 3 februari 2011

Tja ba..

..tjena hallå! Tränat...och det gick bra. Värk i armarna. det var länge sen man hade träningsverk. Hihi. Efter gårdagens slöööaa dag så är jag idag piggare. Skönt. Imorgon fredag..igen. Vad fort veckorna går. Eller hur?

På lördag smäller det. Nu börjar det som jag tycker är så kul. Melodifestivalen. Medans många tycker att varje lördag i 5 veckor blir "fördärvad" så njuter jag av detta varje minut. Får inte missa nåt. Har bokat in mig och Edvin på Clarion Sign i Stockholm den 12 mars. Då ska vi mysa, mor och son. Bada på hotellet, shoppa, äta gott, och dricka bubbel. Sen tar vi taxi till Globen. Jag är schlager fan-nörd. I know. Tyvärr..eller så får man ju inte säga..så är jag inte hemma på nu lördag. Då blir det nämnligen tjej fest för hela slanten. Thjoho!!! Party party med brudarna. Vi börjar med spa och relax på ett nytt ställe här i stan. Sen får vi se vad "tanterna" tar sig för. Kul ska det bli iallafall. Merlene håller i det denna gång.

Har jag sagt att jag trivs här hemma i vårt hus...??!! Jodå..hmm..hih
Här kommer lite detaljer bilder från vårt hem för den som vill kika. Ha en fin torsdag !!!
Gamla fönster med hakor från seklet. Allt finns kvar. De flesta fönster glas är också gammalt.

En gammal ledstång

Kakelugnarna finns kvar...7 styck...Vet inte om de funkar. Vi ska undersöka saken nästa vinter.Tolix pallen hög modell, kan flyttas hit o dit.
Tulpaner i ..rosa. Händer inte ofta att jag har den färgen. Men rosa känns..vår!


Får skinnen värmer gott om rumpan. Ska köpa fler.
Lampa från Olsson o Jensen

Golvlampa från watt o veke

Vinkylen.
Gissa var detta är nånstans??. "Ölkyl" från bastun. Kul grej min man kom på. Kall öl eller dricka till barnen när man bastar...
Tvätt nedkastet. Slipper man springa i trapporna ner!! Tvättsugan.

Mot bastun och dusch.


Relax avdelningen från bastun. Den gamla sten väggen har plockats fram.


Putsade kalk väggar överallt på första våning.

Mycket av det gamla finns kvar, dörrar, handtag...


Tvättnedkastet från andra våning i köket. Ibakgrunden våra fina fina kuddar från Svenskt Tenn....snart ska jag dit igen!!

Tjocka lister och socklar...Ny lagt ekparkett golv i vardagsrum, med fris i körsbär runt om.

Gamla takrosetter.

All trägolv är från seklet. Slipade i rätt höjd för att värmeslingorna ska få plats under...överallt. På kontor här har vi en bit med kalksten rakt över.

Vårt badrum på tredje våning. Muren från gammal skorsten är bevarad.Vi har blandat nytt och gammalt. Skiva i granit.

Tak bjälkorna har tagits fram på kontoret/biblioteket2 kommentarer:

 1. Njuter i fulla drag av bilder från ert vackra hem, vet ni något om huset, vem som bott där från början? var (är) det en gammal grosshandlar villa? Vore kul att veta lite bakgrund.
  Tycker det är så otroligt fint när ni bevarar de gamla detaljerna och ändå har det nya fått ta plats och matchats väldigt smakfullt, jag skulle gärna flytta dit idag!! Sträck på dig och var stolt över vad ni har!!
  Maria g

  SvaraRadera
 2. Å ja jag sträcker på mig allt jag kan..!! hihi
  Jo denna villa byggdes till en herr Orgelmästare Ahlstrand 1885. Han byggde just orglar nere på fösta våning. Huset hade 3 lägenheter vid denna tid eller senare. Vet inte riktigt. Men hur som helst så var det någon gång på 40 talet en familj från Sthlm ägare av huset. Och hade detta som ett "sommarhem" här- i staden Skövde. Stans älsta ute dass fanns kvar så länge som 2002 då ett par köpte det och lät TOTAL renovera det mesta i gammal stil. Bevarat allt. Här stog tiden stilla sedan 1800 talet. Inget hade gjorts på mkt mkt länge. Vi flyttade in för 2 år sedan, i nästa vecka faktiskt...Över lyckliga över att dom flytta..hmm..och hade renoverat det så fint. Vi har sedan gjort vardagrummet, badrummen, bastu och lite annat...Vi blev total förälskade när vi såg det och sa med enig stämma..HÄR ska vi bo. Och vi hör inga orglar spela på nätterna...phuu!Vilken tur.
  Kram Eva

  SvaraRadera